Przed upieczeniem. |
Potrzebujemy:
- 2 szklanki płatków owsianych
- 0,5 szklanki cukru
- 0,5 szklanki mąki pszennej
- 0,5 szklanki roztopionego masła (w wersji dietetycznej woda - ja dałam wodę).
- pół łyżeczki soli
- 1 jajko, tak aby powstała "zwarta "masa
- dodatki: kawałki czekolady, sezam, mak, migdały, orzechy, rodzynki.... całkowita dowolność (ja dałam czekoladę, mak i sezam).
Suche składniki dokładnie wymieszać, dodać jajko i masło/wodę. Znowu wymieszać (łyżką lub ręką).
Potem formować ciasteczka i wyłożyć na blachę z papierem do pieczenia. Ciasteczka powinny być raczej płaskie, wtedy powinny być chrupiące.
Piec w 180 stopniach aż będą złote (ok. 20-30 minut).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz