- 1 kg ugotowanej i pokrojonej w półtalarki marchewki,
 - 1 kg mrożonej i lekko podgotowanej fasolki szparagowej,
 - 0,5 pokrojonych i lekko podduszonych pieczarek,
 - 1 mały słoiczek zielonych oliwek bez pestek pokrojonych w połówki,
 - świeży tymianek,
 - sezam,
 - ocet balsamiczny,
 - curry w proszku,
 - sól i pieprz.
 
Wszystko wrzucamy do miski, posypujemy obficie sezamem, dodajemy pęczek posiekanego tymianku (2/3 jednej doniczki w jakiej można go kupić), łyżkę curry, solimy, pieprzymy i kilka łyżek octu balsamicznego - nie za dużo bo to ma tylko podkreślić smak i ocet nie ma dominować.
Okazja: Wspólna, urodzinowa impreza z Merry (2 czerwca 2012)
Okazja: Wspólna, urodzinowa impreza z Merry (2 czerwca 2012)

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz