- 1 kg ugotowanej i pokrojonej w półtalarki marchewki,
- 1 kg mrożonej i lekko podgotowanej fasolki szparagowej,
- 0,5 pokrojonych i lekko podduszonych pieczarek,
- 1 mały słoiczek zielonych oliwek bez pestek pokrojonych w połówki,
- świeży tymianek,
- sezam,
- ocet balsamiczny,
- curry w proszku,
- sól i pieprz.
Wszystko wrzucamy do miski, posypujemy obficie sezamem, dodajemy pęczek posiekanego tymianku (2/3 jednej doniczki w jakiej można go kupić), łyżkę curry, solimy, pieprzymy i kilka łyżek octu balsamicznego - nie za dużo bo to ma tylko podkreślić smak i ocet nie ma dominować.
Okazja: Wspólna, urodzinowa impreza z Merry (2 czerwca 2012)
Okazja: Wspólna, urodzinowa impreza z Merry (2 czerwca 2012)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz